Lån penge trods rki

Lån penge trods RKI

At blive registreret i RKI betyder ikke, at man ikke kan låne penge. Der er flere og flere udbydere, der tilbyder lån trods RKI, så det er stadig muligt at låne penge trods registrering i RKI. Du skal være opmærksom på, at der ofte vil være høje renter og gebyrer forbundet med et sådan lån, da du er en risikabel kunde for udbyderen. Derfor bør du overveje alle andre muligheder først, før du tager et lån trods RKI. 

Hvad er RKI?

RKI står for Ribers Kredit Information. Det er et register, hvor man kan ende, hvis man er en dårlig betaler, for eksempel hvis man ikke kan tilbagebetale sine lån. Dette kan afholde nogle låneudbydere fra at låne den registrerede penge. 

Kan man låne penge trods RKI?

Det er muligt at låne penge trods RKI, men det kræver dog, at man har en god økonomi og en stabil indkomst. Derudover skal man have en god kreditværdighed, hvilket betyder, at man ikke må have for mange regninger i sit navn. Man skal desuden være opmærksom på, at der kan være nogle steder, hvor man ikke kan låne penge trods RKI. Dette skyldes ofte, at de fleste banker og låneinstitutter ikke vil låne penge ud til personer med en dårlig kreditværdighed.

Dette bør du være opmærksom på, før du tager et lån

Når man står og skal til at tage et lån, så er det vigtigt at have styr på nogle forskellige ting. For det første skal man have styr på, hvor meget man har råd til at låne. Dette kan man finde ud af ved at se på sin årsopgørelse, og hvor meget man har i indkomst efter skat. Derefter skal man trække alle de faste udgifter fra som husleje, forsikringer osv. Når dette er gjort, vil der typisk være en sum tilbage, som kan bruges på diverse andre ting, herunder et lån.

Dog skal man altid være opmærksom på at der kan komme uforudsete udgifter undervejs i ens budget, eksempelvis en bilreparation eller lignende. Derfor er det altid en god idé at have et buffer beløb tilbage i budgettet, så der ikke bliver problemer med at betale lånet af senere hen.

Noget andet, man også bør overveje inden man tager et lån, er, hvilken type lån man gerne vil have. Skal det være et forbrugslån eller et boliglån? Et forbrugslån kan typisk bruges til diverse ting, herunder rejser osv., mens et boliglån typisk kun kan bruges til investeringer i boligen, eksempelvis renoveringer eller nyindkøb af møbler osv. Endeligt bør du overveje renten på dit lån, hvor det altid er en god idé at vælge et lån med en lav rente. Få styr på de nye og smarte lånemetoder, så du er godt klædt på til at tage et lån. 

Det kan være svært at låne penge, hvis du står i RKI, men det er ikke umuligt.